Leder du efter noget bestemt ?


Betalingskort

Betaling med kontanter hører efterhånden fortiden til. Betalingskort er i dag de fleste danskeres foretrukne betalingsmiddel, bl.a. fordi det er nemt og sikkert.

I Sønderhå-Hørsted Sparekasse tilbyder vi en række forskellige betalingskort. VISA/Dankort, Mastercard Debet og Mastercard Kredit - det er dine behov, der bestemmer, hvilke kort der skal tilknyttes dine konti.

Kortbetaling er muligt stort set over alt - både herhjemme, i udlandet og på nettet. Er du i tvivl om, hvilken type kort som passer til netop dine behov, så tag en snak med din rådgiver.

I flere forretninger på internettet kan man tilmelde sig abonnementsordninger eller lignende ydelser, hvor du ved at indtaste dit kortnummer accepterer, at forretningen kan trække et nærmere aftalt beløb på det kort, du har registeret.

Hvis du har en smartphone eller tablet, har du sikkert også registreret dine kortoplysninger i forbindelse med installationen.

Når du har fået et nyt kort, er det derfor vigtigt, at du husker at opdatere dine registrerede kortoplysninger alle de steder, hvor du har tilmeldt dit gamle kortnummer*.

*Fra 16/3-23 gælder for alle Mastercard-kunder, at deres kortoplysninger hos f.eks. Rejsekortet, YouSee eller E-Book automatisk opdateres, når kortet fornyes.

Når du får et nyt kort, anbefaler vi, at du tilmelder dit kort til 3D Secure. Det betyder, at du som en ekstra sikkerhed ved internethandel får tilsendt en sms, som du skal taste for at afslutte handlen. Det bevirker, at hvis du skulle miste dit kort, så kan der ikke handles på nettet med det, da sms kode sendes til dit tlf. nr.
På kort der bestilles efter den 1. oktober 2018 tilknytter vi automatisk dit mobilnummer til 3D Secure. Det er derfor vigtigt, at vi har dit mobilnummer registreret.

EU krav om SMS notifikation ved brug af kort i udlandet.

Fra den 19. april 2021 stiller EU krav om, at man som kortholder skal have besked, når man bruger sit kort - enten til hævning i ATM eller ved handel på nettet, hvis det sker i anden valuta end dk.
Det sker ved, at der sendes en SMS med oplysninger om transaktionen, herunder også oplysning om, hvad man skal gøre, hvis man ikke selv har foretaget transaktionen.

Her er et eksempel på teksten i en SMS-notifikation:

Info om køb.
29.04.2020. Coffee HQ. 23,00 EUR
Omregnet til: 176,25 DKK (Ikke endelig afregningskurs)
Kortnr. xxxx1234
Den Europæiske Centralbanks seneste valutakurs 7,5000 EUR/DKK
Valutakurstillæg 2,18%
Har du ikke foretaget dette køb, kan kortet spærres på ”+45 xx xx xx xx” eller i netbank
Mvh Sønderhå-Hørsted Sparekasse

 

For Mastercard træder SMS notifikationen i kraft den 19. april 2021. Her kan man ringe til 45 44 89 29 29 for at spærre kortet.

For VisaDankort bliver løsningen først implementeret i efteråret 2021. Her kan man ringe til 45 44 89 27 50 for at spærre kortet.

 

Læs mere om ekstra sikkerhedsforanstaltninger ved betaling på nettet her.