Leder du efter noget bestemt ?


Visa/Dankort i udlandet

Ved rejse i udlandet kan der opstå problemer med brug af Visa/Dankort. Dette skyldes som regel, at man ikke er opmærksom på, at der af sikkerhedsmæssige årsager er koblet nogle forbrugsgrænser på et Visa/Dankort:

Forbrugsmaksimum 25.000 kr. pr. løbende 14 dage.
Kontanthævninger Maks. 3.000 kr. pr. døgn og maks. 25.000 kr. pr. løbende 14 dage inkl. køb i forretninger
Priser VisaDankort - udbetaling i EU : 30 kr
VisaDankort - udbetaling i anden valuta end EU : 50 kr

Et andet problem kan være, at der er lagt nogle reservationer på dit kort.

Hvis du feks. lejer et hotelværelse og en bil, vil du skulle udfylde nogle papirer/aftaler. I aftalerne forbeholder hotel og biludlejer sig sikkerhed for, at de får deres penge.

Du godkender ved din accept af aftalerne, at de ”reserverer” en del af forbrugsgrænsen på dit Visakort. Det kan være henholdsvis 10.000 kr. og 6.000 kr. Hermed har du allerede "brugt" 16.000 kr. af din beløbsgrænse, selvom du endnu ikke har hævet nogle penge fra dit kort.

Når du betaler regningerne vil reservationerne forsvinde, forudsat at biludlejer og hotel husker at annullere reservationen.

Har du inden for 14 dage desuden betalt indkøb med dit Visakort eller hævet kontanter, kan du nemt have brugt de sidste 9000 kr. du har til rådighed indenfor forbrugsgrænsen på 25.000 kr. Dette medfører at du vil få et afslag på videre forbrug.

Man skal også være opmærksom på, at man evt. har købt sin rejse på en udenlandsk hjemmeside, og dermed kan have betalt med Visa-delen. Hvis dette er sket inden for 30 dage før man tager af sted, vil denne betaling også indgå i beregning af forbrugsgrænsen på de 25.000 kr.

Du kan læse mere om SMS notifikation ved brug at kortet i udlandet her.

Mastercard

Et ekstra godt kort at have på hånden til ferien er et Matercard. Det har bl.a. en højere forbrugsgrænser end VisaDankortet.

Der findes både Mastercard Standard Debet og Mastercard Kredit.
Mastercard Standard er et Debet-kort hvilket betyder, at man kun kan hæve på kortet, hvis der er penge på den tilhørende konto.

Mastercard Standard: Her er ingen årlig kortafgift. Kortet kan anvendes både i udlandet og i Danmark. Der er ingen forsikringer tilknyttet kortet.

Mastercard Kredit: Kortet kan lige som Mastercard Standard anvendes både i udlandet og i Danmark. Der er forskellige typer Mastercard Kredit - se mere her.