Leder du efter noget bestemt ?


Visa/Dankort i udlandet

Ved rejse i udlandet kan der opstå problemer med brug af Visa/Dankort. Dette skyldes som regel, at man ikke er opmærksom på, at der af sikkerhedsmæssige årsager er koblet nogle forbrugsgrænser på et Visa/Dankort:

Forbrugsmaksimum 25.000 kr. pr. 30 dage
Kontanthævninger Maks. 2.000 kr. pr. døgn og maks. 25.000 kr. pr. løbende 30 dage inkl. køb i forretninger
Priser Kontanthævning koster 30 kr. pr. hævning

Et andet problem kan være, at der er lagt nogle reservationer på dit kort.

Hvis du feks. lejer et hotelværelse og en bil, vil du skulle udfylde nogle papirer/aftaler. I aftalerne forbeholder hotel og biludlejer sig sikkerhed for, at de får deres penge.

Du godkender ved din accept af aftalerne, at de ”reserverer” en del af forbrugsgrænsen på dit Visakort. Det kan være henholdsvis 10.000 kr. og 6.000 kr. Hermed har du allerede "brugt" 16.000 kr. af din beløbsgrænse, selvom du endnu ikke har hævet nogle penge fra dit kort.

Når du betaler regningerne vil reservationerne forsvinde, forudsat at biludlejer og hotel husker at annullere reservationen.

Har du inden for 30 dage desuden betalt indkøb med dit Visakort eller hævet kontanter, så kan du nemt have brugt de sidste 2000 kr. du har til rådighed indenfor forbrugsgrænsen på 20.000 kr. Dette medfører at du vil få et afslag på videre forbrug.

Man skal også være opmærksom på, at men evt. har købt sin rejse på en udenlandsk hjemmeside, og dermed kan have betalt med Visa-delen. Hvis dette er sket inden for 30 dage får man tager af sted, vil denne betaling også indgå i beregning af forbrugsgrænsen på de 25.000 kr.

Mastercard

Et ekstra godt kort at have på hånden til ferien er et MaterCard. Det har bl.a. en højere forbrugsgrænser end VisaDankortet.

Der findes både et "Alm." MasterCard og et MasterCard Gold.
Begge kort er Debet-kort, hvilket betyder, at man kun kan hæve på kortet, hvis så længe der er penge på den tilhørende konto.

Mastercard Standard: Her er ingen årlig kortafgift. Kortet kan anvendes både i udlandet og i Danmark. Der er ingen forsikringer tilknyttet kortet.

Mastercard Gold: Kortet kan lige som det almindelige kort anvendes både i udlandet og i Danmark. Der er forskellige forsikringer tilknyttet kortet, og derfor er der en årlig afgift på kortet.

 

Forbrugsmaksimum

25.000 kr. pr. 30 dage

Kontanthævninger

Maks. 2.000 kr. pr. døgn og maks. 25.000 kr. pr. løbende 30 dage inkl. køb i forretninger

Priser

Kontanthævning koster 30 kr. pr. hævning