Leder du efter noget bestemt ?

Portræt af Sønderhå-Hørsted Sparekasse i anledning af Totalkredits 30 års jubilæum


Fleksibilitet og familiefølelse driver værket

Foreningsliv og forretningsliv går side om side i Sønderhå-Hørsted Sparekasse. Hvor både medarbejdere og administrerende direktør Per Nørgaard Nielsen engagerer sig i alt fra erhvervsklubber til foreningsarbejde. Og hvor følelsen af et fælles ansvar for at holde liv i det lokalsamfund, alle medarbejderne er en del af, er den daglige drivkraft og motivation.

”Den tager vi over morgenkaffen.” Sådan lyder det ofte i Sønderhå-Hørsted Sparekasse. For når der skal drøftes nye idéer og træffes beslutninger, er der tradition for at gøre det i en uformel ramme. Derfor samles alle 12 medarbejdere dagligt om morgenkaffen.

”Det giver en kæmpe indsigt i hinandens arbejde såvel som forretningsmæssige fordele i kundekontakten”, lyder det fra Per Nørgaard Nielsen. ”Der er kort fra beslutning til handling. Vi kan drøfte en ny forretningsidé på et morgenmøde og så gå ud og eksekvere på den en time efter. Og det er jo en kæmpe fordel, der gør os enormt fleksible i vores forretning og kontakt med kunderne.”

EN DEL AF FAMILIEN

Sammenholdet i Sønderhå-Hørsted Sparekasse er da heller ikke til at tage fejl af. Der er kommet flere nye kræfter til i løbet af de senere år, og der er ikke gået længe, før de nye ansigter har følt sig som en del af familiefotoet fra hjemmeadressen på Legindvej 86.

”Vi har jo ikke en decideret facitliste, når vi rekrutterer. Men det er en enorm fordel, hvis man forstår, hvordan området her fungerer, og man ved, hvad der rører på sig. Derfor har alle her i sparekassen også en relation til området”, fortæller Per. ”På den måde hænger Sønderhå Hørsted Sparekasses forretningsområde også meget sammen med medarbejdernes tilknytning til det samfund, de både bor og arbejder i.”

MELLEM FISKERE OG SURFERE

Det er ifølge Per engagementet i hinanden som kollegaer og i lokalområdet som velfungerende samfund, der driver medarbejdernes motivation. ”Vi føler alle 12, at det er vores lille butik. Sparekassen er jo ikke større, end at vi alle sammen kan se på regnskabet, når vi har lavet en god handel. Og på samme måde kan vi se, hvilken forskel vi har været med til at gøre for dem, vi har handlet med. For en god handel går jo begge veje”, lyder det fra Per.

Når der handles i Sønderhå-Hørsted Sparekasse, er det oftest nord for fiskerbyen Thyborøn og syd for surferne i Klitmøller. Og for Per og hans kollegaer er det netop disse aktive små lokalsamfund, der gør det værd at gå på arbejde.

”Det, jeg holder allermest af ved den her branche, er, når vi giver kunderne en rigtig god oplevelse. Og giver dem mulighed for at udleve deres drøm – hvad enten det så er at slå sig ned i Cold Hawaii eller starte tømrervirksomhed på Mors. Så er vi nemlig med til at holde vores små samfund heroppe levende. Det er værdifuldt. Og for mig er det lig med arbejdsglæde”, slår Per fast.

FORENINGSLIV OG FORRETNINGSLIV

Markedsføringen strækker sig som regel til et skilt ved de nærmeste indfaldsveje. For når man er engageret i sit lokalsamfund, som medarbejderne er i Sønderhå-Hørsted Sparekasse, er det oftest nok at lade de gode samarbejder tale for sig selv. Og så hjælper det selvfølgelig også lidt, når man som Per er formand for den lokale erhvervsklub i Thisted. ”Her hører man jo også lidt på vandrørene en gang imellem”, slutter han.